Leskwaliteit

Leskwaliteit

Verbeteren basisvaardigheden

De kwaliteit van lessen is van belang voor het leerproces van leerlingen. Dat snappen we allemaal. Een goed zicht hebben op hoe je lesgeeft is dus heel nuttig. Het is super om te zien hoe scholen bezig zijn met het verbeteren van basisvaardigheden, maar de leergebied overstijgende aanpak wordt vaak vergeten als het gaat om het versterken van de basisvaardigheden. 

De meest eenvoudige manier om dit te doen is door leerlingen regelmatig te bevragen over hun leservaringen in jouw klas. Samen met hen werk je aan een tof lesklimaat, aan welbevinden en aan veiligheid. Dit stelt docenten en leerkrachten in staat op extra vaardigheden op te doen wat resulteert in een team dat professionaliseert op basisvaardigheden die voor iedereen gelden. Die onderwijsresultaten? Die volgen dan vanzelf.

Samenwerken aan leskwaliteit


Er zijn verschillende manieren om na te gaan of jouw leerlingen lesstof tijdens de les hebben begrepen, er mee verder kunnen of misschien niet. Met Feedback op de les van Leskwaliteit doe je dat op een snelle, veilige manier en evidence informed. Bovendien is het makkelijk in gebruik. Jouw vervolgstappen zijn meteen helder en afgestemd op jouw leerlingen. 

Daarnaast kun je de feedback gebruiken om concrete gesprekken met je collega's te hebben over jullie leerlingen. 
Zo werken scholen en teams met Leskwaliteit aan de Basisvaardigheden: Meer regie nemen, concretere doelen te stellen en zowel beginnende leraren te begeleiden als de doorlopende professionalisering van ervaren leraren te ondersteunen. Helemaal gericht op jullie leerlingen.

Hoe werkt leskwaliteit


Kort gezegd: We vergelijken feedback van leerlingen op lessen met de te verwachten schoolontwikkelingen. Zowel op leerlingniveau, als op team-en op schoolniveau krijg je unieke inzichten in jullie onderwijsprocessen.

Dit gebeurt zonder dat je extra tijd hoeft te besteden aan implementatie of techniek.
Leskwaliteit is zo ontwikkeld dat het meteen naadloos past in jullie dagelijkse werk en toch op ieder moment unieke informatie toont.